GreekEnglish (United Kingdom)

5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Παγκόσμια Hμέρα Περιβάλλοντος
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Άλλαξε συνήθειες, Ανακύκλωσε τώρα


Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 «Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης»:
Μια σημαντική πρωτοβουλία που στηρίζει
δημιουργικά
την εκπαίδευση παιδιών σε θέματα Ανακύκλωσης.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή  τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου και με συνθήματα Ανακύκλωσης ‘Τίποτα Δεν πάει Χαμένο’ και «Άλλαξε συνήθειες - Ανακύκλωσε τώρα», ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Phaedra Ltd., που έχει αναλάβει την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (σε Δήμους Περιφέρειας Αττικής - Πανελλαδικά), πραγματοποίησε το πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο προγράμματος δράσεων για την Ανακύκλωση.

 

Στην πλατεία στήθηκε, από τη συνδιοργανώτρια εταιρία Ηappy Time - Διοργάνωση Παιδικών Εκδηλώσεων,  μια ολόκληρη Παιχνιδούπολη από δραστηριότητες που αφορούν στο Περιβάλλον, την Ανακύκλωση και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών 4 -12 ετών. Τα Φεστιβάλ τέλεσε υπό την αιγίδα ΥΠΕΚΑ, με την ευγενική χορηγία OTE - COSMOTE και με υποστηρικτές τις εταιρίες ELBISCO και PIZZA HUT.

 

 


Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι διοργανωτές, o Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο κος Αντιδημάρχος κ. Γεώργιος Ν. Παναγόπουλος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Παρασκευής κ. Παναγόπουλος και ο Προϊσταμένος Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Μιχαλακάκος, οι συνδιοργανωτές - κύριοι χορηγοί της εκδήλωσης : Κα Ιωάννα Αλεξανδράτου, διαχειρίστρια της εταιρίας Phaedra Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων, κος Σταύρος Βασιλικός, Γεν. Δ/ντης Ομίλου Phaedra, και κα Ειρήνη Βασιλικού, BA Psychology, Διευθύντρια Happy Time Διοργάνωση  παιδικών εκδηλώσεων, Future Ltd.


Το Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης τίμησαν με την παρουσία τους Δ/νσεις Δημοτικών Σχολείων και Βρεφονηπιακών Σταθμών, 1.150 μαθητές Σχολείων & Νηπιαγωγείων Αγίας Παρασκευής, συνοδεία δασκάλων και γονέων τους, σύλλογοι  και Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων και Βρεφονηπιακών Σταθμών Αγίας Παρασκευής, Διευθύνσεις και μαθητές Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων και Σχολείων, όπως η Σχολή Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, εκπαιδευτικοί, φορείς, εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ, κ.ά.

 

 

Τα παιδιά απόλαυσαν παιχνίδι, δράση και γνώση μέσα από ένα πλούσιο ψυχαγωγικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε : Κιόσκια με επιδαπέδια εκπαιδευτικά-μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση. Στην ολοήμερη εκδήλωση συμμετείχαν εμψυχωτές, παιδαγωγοί και ταχυδακτυλουργοί – μάγοι με τη στήριξη της IBM (Τhe International Brotherhood of Magicians). Πραγματοποιήθηκε ‘Παιδικό Εργαστήρι’ στα πλαίσια της Δράσης «Δημιουργική Απασχόληση – Δράσεις για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση», κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο, παιχνίδι με μπασκέτες – κάδους ανακύκλωσης, διανομή 1.000 μπαλονιών  με μήνυμα για την ανακύκλωση, εναλλασσόμενο ζωντανό πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής από τον Αθλητικό Σύλλογο Θρακομακεδόνων ‘ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ’, Φουσκωτό Πάρκο Ανακύκλωσης μεγάλων διαστάσεων, με επιτήρηση παιδαγωγών, ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από Dj, κ.ά.

 


Το Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στήριξαν με την πολύτιμη συμβολή και παρουσία τους εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), εκπρόσωποι φορέων Ανακύκλωσης, η κα Κατερίνα Νικάκη, Υποδ/νση Εξωτερικής Επικοινωνίας & Στρατηγικής Μέσων Σταθερής & Κινητής Τηλεφωνίας - Δ/νση Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, ( εκπρόσωπος Χορηγού ΟΤΕ-COSMOTE), η κα Μαρίνα Πρίνου, Brand Manager ELBISCO (Υποστηρικτής), ο κος Μάριος Γεωργακόπουλος, Δ/νση Μarketing και Δικτύου Πωλήσεων Pizza Hut (Υποστηρικτής), οι κυρίες Nίκη Φερέζη, Δ/νση καταστήματος Pizza Hut Αγίας Παρασκευής και Μέντη Ειρήνη, MKT Assistant Pizza Hut. Επίσης, ο κος Βασίλης Ρουμπιρόσα, Πρόεδρος ΙΒΜ (Υποστηρικτής), μάγοι και ταχυδακτυλουργοί της ΙΒΜ (Τhe International Brotherhood of Magicians), κ.ά.

Στους μικρούς επισκέπτες μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για την Ανακύκλωση, χάρτινες τσάντες με αναμνηστικά T-Shirts, Κούπες – μολυβοθήκες, παιδικά Μπρελόκ, Μπαλόνια με μήνυμα Ανακύκλωσης, κ.ά. εκπλήξεις από τη συνδιοργανώτρια Happy Time, Διοργάνωση Παιδικών Εκδηλώσεων και την εταιρία χορηγό Phaedra Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων. Το Φεστιβάλ είχε αθρόα προσέλευση από εκπρόσωπους Δήμου – Υπουργείων - Φορέων Ανακύκλωσης, Εκπαιδευτικούς, 1.150 Μαθητές, συλλόγους Γονέων, Σχολείων, Εκπαιδευτήρια κ.ά.

Περισσότερα από 2.500 δωράκια, μπαλόνια με μήνυμα Ανακύκλωσης κ.ά. δωροεκπλήξεις μοιράστηκαν σε  προσκεκλημένους μαθητές, γονείς και δασκάλους, από το χορηγό ΟΤΕ-COSMOTE, τους υποστηρικτές ΕLBISCO, PIZZA HUT και τον ‘Ανακυκλούλη’, μασκώτ της Phaedra Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και του Παιδικού Φεστιβάλ Ανακύκλωσης.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ COSMOTE,
ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


Περισσότεροι από 1.200 συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί και γονείς, και ιδιαίτερα  1.000 παιδιά, ενημερώθηκαν για το κοινό και διευρυμένο  Πρόγραμμα Ανακύκλωσης που ξεκίνησε στα Καταστήματα ΟΤΕ – COSMOTE – ΓΕΡΜΑΝΟΣ και ειδικότερα για τα υλικά που μπορούν να δώσουν για ανακύκλωση όπως τηλεφωνικές συσκευές, (σταθερά και κινητά με τα αξεσουάρ τους), μπαταρίες και μελάνια εκτυπωτή.

Επιπλέον ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία του ΟΤΕ και της COSMOTE να δώσουν στους περιβαλλοντικούς φορείς «Φιλοδασική Ένωση Αθηνών» και «Καλλιστώ» 1.000€ για κάθε τόνο κινητές και σταθερές τηλεφωνικές συσκευές με τα αξεσουάρ τους που θα συγκεντρωθούν στα καταστήματα ΟΤΕ-COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ από 01/06/2013 μέχρι 31/5/2014.

 


 

Σε όλα τα παιδιά του Φεστιβάλ, μοιράστηκαν αναμνηστικά παιδικά καπέλα, τσαντάκια ΟΤΕ-COSMOTE με οικολογικό μπλοκ και στυλό, καθώς  και οικολογικές συσκευασίες με ξυλομπογιές ως επιβράβευση στις επιδόσεις τους στα διάφορα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια του Φεστιβάλ.

 

 


Η PIZZA HUT ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

 

Η Pizza Hut στήριξε το Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, με 2 ενέργειες :

1. Παιδικό Γευστικό Ραντεβού με την Pizza Hut, υποστηρικτή του Παιδικού Φεστιβάλ Ανακύκλωσης είχαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις : Διανομή Παιδικής Πίτσας Pizza Hut πραγματοποιήθηκε από τις 11 το πρωί μέχρι τις   7  το απόγευμα.  

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, απόλαυσαν φρέσκα λαχταριστά Κομμάτια PIZZA HUT, σε μια μοναδική (ελαφριά αλλά και χορταστική) ΠΑΙΔΙΚΗ συνταγή EXTRA LARGE πίτσας, που  τους σερβιρίστηκε μαζί με  χαρτοπετσέτες.

2. H PIZZA HUT στηρίζει τους μικρούς Καλλιτέχνες στο Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης : Tα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν πάνω σε κενό σουπλά  – καμβά ( που τους προμήθευσε η Pizza Hut και συγκεκριμένα το Κατάστημα Κεντρικής Πλατείας Aγίας Παρασκευής). Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της Δημιουργικής Απασχόλησης, συγκεντρώθηκαν τα έργα των παιδιών, προκειμένου να παρουσιαστούν σε Έκθεση Ζωγραφικής στο συγκεκριμένο κατάστημα και στην ιστοσελίδα PIZΖA HUT.

Η PIZZA HUT, με ιδιαίτερη χαρά, θα αφιερώσει  έναν ολόκληρο τοίχο  εστιατορίου σε δείγματα παιδικής τέχνης από το πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης.

  

Τα παιδιά παρέλαβαν μικρά σουπλά  ( στα οποία απεικονίζεται μια ανοιγμένη, φρέσκια ζύμη πάνω σε ξύλινη επιφάνεια) και ζωγράφισαν ή δημιούργησαν μικρά κολάζ  με θέμα το Περιβάλλον, την Ανακύκλωση και το «ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Τα καλύτερα θέματα θα  φωτογραφηθούν και θα αναρτηθούν στη σελίδα PIZZA HUT στο facebook, όπου ήδη αναρτώνται παιδικά έργα τέχνης. Επίσης, τα καλύτερα θα εκτεθούν στη σάλα του εστιατορίου Ρizza Hut (Αγίας Παρασκευής), το οποίο θα λειτουργήσει ως mini γκαλερί.

 

 

ΝΟΣΤΙΜΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ELBISCO
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Η Εταιρία ELBISCO στήριξε το Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης με τα πιο νόστιμα δώρα για μικρές και μικρούς  Οικολόγους !

Σε κομψές χάρτινες τσάντες του Παιδικού Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, τα παιδιά παρέλαβαν τα νόστιμα ΔΩΡΑ τους : Το πεντα…τόστιμο ψωμί τοστ   Κρις Κρις «Τόστιμο!» που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι αλλά και Πτι-μπερ Αλλατίνη, φτιαγμένα με όλη την αγάπη και φροντίδα, και την εγγύηση ποιότητας της Αλλατίνη! 

ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

 

Τα παιδιά διασκέδασαν στο Φουσκωτό Πάρκο Ανακύκλωσης και διδάχτηκαν τρόπους και διαδικασίες ανακύκλωσης ( τη διαδρομή του ανακυκλώσιμου υλικού – σκουπιδιού από τον ειδικό κάδο μέχρι το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης), συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία της εκπαίδευσης/ενημέρωσής τους και στα ποικίλα  διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για την Ανακύκλωση.

 

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ:
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Με τη «Δημιουργική Απασχόληση», τα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.ά. Δράσεις για το περιβάλλον και την Ανακύκλωση που διοργανώνει και υλοποιεί αποκλειστικά, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εταιρία παιδικών εκδηλώσεων ‘HappyTime’, το παιδί μαθαίνει εύκολα, γρήγορα και διασκεδαστικά :

  • Να συμμετέχει, ατομικά και ομαδικά, σε Δράσεις για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση.
  • Να διαχωρίζει τα ανακυκλώσιμα από τα απλά σκουπίδια.
  • Να φτιάχνει κατασκευές και χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλώσιμες συσκευασίες.
  • Να διακρίνει ποια σκουπίδια είναι πραγματικά σκουπίδια.
  • Να αναγνωρίζει τα είδη που μπορεί να ανακυκλώνει. Τα είδη και τους κάδους Ανακύκλωσης.
  • Να αναπτύσσει πραγματική περιβαλλοντική συνείδηση, για ένα καλύτερο περιβάλλον, για έναν καλύτερο κόσμο.

 


 


Σε ειδικούς κάδους που βρίσκονταν τοποθετημένοι στο χώρο της εκδήλωσης, τα παιδιά μπορούσαν από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, να ανακυκλώσουν ό,τι διέθεταν: μικρές οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές, παιχνιδομηχανές, καλώδια, Η/Η, λαμπτήρες, μπαταρίες , φορτιστές, κινητά κ.λ.π.

 

Χορηγός 
PHAEDRA Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων – Α.Η.Η.Ε.
ΒΙΠΑΣ –ΟΙΚ.ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 9, 8ος Δρόμος, 188 63 Πέραμα
Tηλ. : 210 400 16 10  -  Fax: 210 400 10 19 - www.phaedra.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Happy Time Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Future Ltd.,
Koλοκοτρώνη 135, Πειραιάς.
6936 021 076, 6945 593 639, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Με την ευγενική Χορηγία OTE – COSMOTE
Υποστηρικτές

Κρις - Κρις και Αλλατίνη ( Elbisco )

Pizza Hut

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ…  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ


Πληροφορίες Για δωρεάν Παραλαβή Ηλεκτρικών Συσκευών 210 42.86.347
PHAEDRA Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων

(Σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχειρίσης Α.Η.Η.Ε.
Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ)


(*) Το πρόγραμμα διοργανώνεται στα πλαίσια Δράσεων που αφορούν στην υλοποίηση Προγράμματος Ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού-ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε συνεργασία με τους Δήμους, στην Περιφέρεια Αττικής ( Αθήνα – Πειραιά ) και Πανελλαδικά.


ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

… ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ


Το “Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης”, μέσω της εταιρίας Phaedra, στηρίζει ενεργά  ενέργειες του ΥΠΕΚΑ, στις οποίες προσκαλείται να συμμετέχει.
To Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης επεκτείνεται δυναμικά και σε άλλους Δήμους, με κύριο χορηγό την εταιρία PHAEDRA Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και σε συνεργασία με την Happytime, Διοργάνωση Παιδικών Εκδηλώσεων.

Το «Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

 

. design by internew